Все повече хора избират да инвестират в България.

България е чудесна страна с богато историческо и културно наследство, едно от най-привлекателните места за пътуване през последните години. Страната се радва на четири пълни сезона, което в много други държави го няма. Има дълъг летен сезон с красиви морски курорти, където туристите могат да се насладят на фин златист пясък и кристално чиста морска вода. Любителите на зимните спортове, пък, могат да изживеят прекрасни мигове в нашите зимни курорти, с много ски писти с прекрасно снежно покритие. Бългaрия също има и живописни села, вкусна храна и гостоприемни жители. Хората, които се интересуват от история могат да посетят и останалите туристически дестинации като старата Българска столица – Велико Търново, с нейния замък „Царевец“ , старата столица – Видин, край река Дунав, артистичният град Пловдив и разбира се, културният, финансов и образователен център на страната – град София. Ето и няколко причини защо да изберете и да инвестирате в България:

Географско положение

Географското положение на България я прави една от най-привлекателните страни, както за инвестиция на недвижими имоти, така и за всички сфери на бизнеса. Стратегически разположена, България има голям износ на Черно море и предлага финансова и макроикономическа стабилност. От голямо значение е, че България има директни полети от и до голяма част от световните летища, включително Европа, Близкия изток, Обединено Кралство (от Май до Октомври).

Ниски данъци

Системата за данъчно облагане е един от най-важните аспекти при взимане на решението за инвестиция в чужда страна. България има най-ниската данъчна система в Европейския съюз (ЕС) – сериозна причина чуждестранните инвеститори да изберат да развиват бизнеса си тук или да инвестират в имот. Например: Данък върху печалбата е само 10%, а данъкът върху дивидентите, платен върху нерезиденти е едва 5%.

Ръст на инвестициите на недвижими имоти

Инвестициите на недвижими имоти в България са се увеличили видимо през 2016г. И продължават да нарастват, поради всички предимства, които страната предлага и особено във фискалния сектор. През последните години България става все по –популярна дестинация, а бизнесмени от Русия, Украйна, Унгария инвестират все повече в недвижими имоти. Ниските цени на имотите се превърнаха в атракция за много чуждестранни инвеститори. Имотите в България имат ниско ниво на данъчно облагане, а търсенето на имоти нараства ежедневно.

Грамотно население

България се слави с 99% грамотност на населението, от които 33% притежават висше образование. Сред тях особено голям е процента на хората, които имат компютърна грамотност и говорят поне втори език – английски.